Schapekoppenstraat 4 – 2500 Lier
info@instituutheidi.be
03 480 26 81
Like ons op:

Ontharing

Gezonde Geest in Gezond Lichaam

Bent u het beu om u te ontharen door middel van scheermesjes, epilatie of hars?

Dankzij Instituut Heidi wordt een voortdurend probleem definitief opgelost. 

LASERONTHARING

Werking

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De energie die vrijkomt uit de diodelaser wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt en het haar na ca. 2 weken voorgoed verdwenen is.

epilate

Deze behandeling is volstrekt veilig. Door het maar zo kort afgeven van warmte en het gebruik van de uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4°C) zal de huid in de omgeving van het haartje goed beschermd blijven. Het laserlicht heeft bovendien een golflengte van 810 nm: dit is de ideale golflengte om door het pigment van de haar opgenomen te worden, zonder dat de bloedvaten en lymfe in het weefsel geraakt worden.

Voordelen

De diodelaser kan op ieder huidtype (zowel lichte als donkere huidtypes) ingesteld worden, zodat een optimaal resultaat bereikt wordt. De Milesman diodelaser heeft een gekoelde kop (0,5 tot -4C) die een bijzonder koelend effect op de huid heeft waardoor de behandeling als haast pijnloos ervaren wordt.

ontharingVerloop

Eerst wordt de te behandelen zone geschoren met een scheermesje. Vervolgens wordt de behandelzone nauwkeurig afgetekend.

Een specifieke coolinggel wordt aangebracht op het te behandelen gebied. Uit voorzorg wordt een speciale laserbril gedragen door de behandelaar en de patiënt.
Start van de behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren (vb. bovenlip ca. 2 min tot ca. 1 uur voor benen of rug).

Aandachtspunten

  • 3 weken voor de eerste behandeling NIET meer epileren, plukken of harsen. Alvorens het starten van de eerste behandeling moet de haar een minimale lengte hebben van ca. 2 à 3mm. Zo kunnen we de haar nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling van de laser bepalen.
  • Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van bovenlip of kin) zullen 1 week alvorens het starten van de behandeling een preventieve crème gebruiken) (vb. Zovirax).
  • Acute acnehuid kan niet behandeld worden.
  • Bij gebruik van zelfbruincrèmes kan er niet behandeld worden.
  • Huid die behandeld werd met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser, medische dermabrasie, … moet een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden alvorens het starten van een laserbehandeling.
  • Bij inname van zware vitamine A-preparaten (Roacutan) of cortisonen op lange termijn is een laserbehandeling eveneens af te raden.
  • Bij zwangerschap wordt er niet behandeld.

 

Vraag en antwoord

Hoe groeit haar?

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (catagene fase) en de rustfase (telegene fase). De tijd die elke fase in beslag neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het lichaamsgebied.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Long Woman Legs isolated on white. Epilation

De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase (ca. 20%). Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen.

U mag rekenen op ca. 5 à 8 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een tussenpauze van 4 à 8 weken gebeuren, nadien van 6 à 12 weken, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie verdwijnt snel. Na de behandeling wordt er een verkoelende en verzachtende crème aangebracht. U kan uw normale bezigheid weer onmiddellijk hervatten. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling een kleine hyper- of hypopigmentatie optreden Dit herstelt zich altijd weer vanzelf.

Ontdek het zelf: kom langs in ons schoonheidssalon!