Schapekoppenstraat 4 – 2500 Lier
info@instituutheidi.be
03 480 26 81
Like ons op:

Gelaatsverzorging

Gezonde Geest in Gezond Lichaam

Een stralende en strakke huid

Gelaatsverzorging begint met de basis. We voeren een gratis huidtest uit om uw huidtype en gevoeligheden te leren kennen. Dan krijgt u een basisgelaatsverzorging. Daarna kunnen aanvullende, specifieke behandelingen worden uitgevoerd.

Het is belangrijk om je huid te laten verzorgen en de juiste voedende producten te gebruiken. Als je regelmatig je huid laat verzorgen zie je er stralend uit. Je huid veroudert minder snel en blijft veel strakker.

Vraag advies aan onze specialisten om je gezicht gezonder en mooier te laten worden. Wij bieden u vanuit onze kennis de juiste behandeling aan.


Onze aanpak = Basis

Een basisgelaatsverzorging begint met een reiniging van het gezicht. Hierna volgt een grondige huidanalyse, waarna een aangepaste verzorging aangebracht wordt volgens uw huidtype en behoeftes.

Indien nodig wordt het gelaat geëpileerd en onthaard. Daarna volgt een face lifting masker of een silklifting masker om vervolgens af te sluiten met een serum, oogcrème, dagcrème en indien gewenst een lichte make-up.

beauty4

Bij Schoonheidsinstituut Heidi in Lier hanteren we de systeemverzorging van Deynique, op basis van de uitzonderlijke eigenschappen van Aloë Vera.

Elke klant krijgt steeds persoonlijk advies, gebaseerd op een huidtest die voor de verzorging uitgevoerd wordt. Deze aanpak is onontbeerlijk om de persoonlijke behoeften van elke klant te kunnen bepalen en leidt tot een dieptewerking met onmiddellijk resultaat. De werkzame bestanddelen regenereren en hydrateren de huid om zo de elasticiteit optimaal te verhogen en te normaliseren.

Het Deynique-gamma werkt preventief en zorgt vanaf de adolescentie voor een dagelijkse verzorging. Zij bezorgt de huid een gezonde structuur dankzij het helende, verstevigende en anti-irriterende effect.

Een metamorfose in 6 stappen:

Het verzorgingssysteem van Deynique gebeurt in 6 opeenvolgende en op elkaar aansluitende etappes. Iedere stap is onmisbaar aangezien hij de huid voorbereidt op de volgende stap.

 1. Reiniging van de poriën en exfoliatie
 2. Tonifiëren van de huid om haar voor te bereiden op de hydratering
 3. Hydratering van de huid en de opperhuid
 4. Activering van de bloedsomloop en versteviging van het bindweefsel
 5. Aanbrengen van een natuurlijke bescherming
 6. Versteviging van de natuurlijke verweermiddelen

Nu is de huid klaar om aanvullende specifieke behandelingen te krijgen.

Lichttherapie - LUMI8
Nood aan ontspanning?

Schoonheidsinstituut Heidi uit Lier biedt u lichttherapie aan. Lichttherapie is een relaxerende behandeling waarbij u gaat liggen in een cabine met gekleurd licht, aangepast aan de behoefte van uw huid, uw innerlijke zelf en het seizoen. Deze behandeling kan gecombineerd worden met een gelaatsverzorging of kan enkel in kuurverband gebeuren, naargelang van de behoefte van de klant.

Lumi8 Intense LED Light facial system  (Lumi 8 Sybaritic led) Lumi8 is een krachtig, intens LED-licht gelaatspaneel. Het maakt gebruik van de speciale LED-lichttechnologie die de verschijnselen van veroudering minimaliseert.

De aanpasbare intensiteit, duur, golflengten, pulsen en de kracht van de cyclus bepalen het succes van de behandeling. LED-licht dringt in de huidcellen en wordt omgezet in celenergie.

Deze vernieuwde celenergie zorgt voor vorming van collageen, verbetering van de bloedsomloop, stimulering van de fibroblasten, verhoging van de stofwisseling, ontgifting en onderdrukking van MMP1 (een enzym dat het collageen in het bot en kraakbeen afbreekt).

Hierdoor verkrijgt u resultaten zoals anti-aging, huidverstrakking, huidverjonging en wondheling. lumi-8-en-mesoestetic

 

Photo Dynamic Therapy Picture ‘Procedure LED energie’

De verschillende kenmerken van Lumi8 zorgen ervoor dat schoonheidsinstituten eindelijk kunnen genieten van de voordelen van lichtenergie. Terwijl IPL en laserbehandelingen voor een grote hoeveelheid licht zorgen, leveren zij ook warmte af op de huid.

Deze warmte kan schade veroorzaken aan de huidcellen en de behandeling pijnlijk maken. De LED-lichttechnologie van Lumi8 levert enkel veilig en puur licht op de huid zonder warmte. Hierdoor kan u op een aangename en veilige manier behandelingen zoals huidverstrakking, huidverjonging en wondheling uitvoeren.

Technologie Lumi8 is ontworpen met een unieke combinatie van verschillende parameters (590nm, 630nm en 590/630nm). Deze parameters zorgen voor de juiste signalen en voor de gewenste reactie van de huid. Door de voorgeprogrammeerde programma’s en de combinatie van verschillende parameters beschikt Lumi8 over verschillende behandelmogelijkheden wat zorgt voor onevenaarbare resultaten.

 • 590 nm: behandelingen met geel licht voor huidverjonging en -verstrakking
 • 630 nm: behandelingen met rood licht voor wondheling
 • 590/630 nm: behandelingen met rood en geel licht voor huidverjonging, huidverstrakking en wondheling

 

Power Wave Cyle De Lumi8 technologie omvat een unieke cyclus die zorgt voor nóg betere resultaten. Door eenpulse-cyclus zal de huid constant stimulaties krijgen zodat deze gewoon wordt aan de lichtenergie. Bij andere systemen zonder deze pulse-cyclus verminderen de resultaten na verscheidene behandelingen.

De huid wordt gewoon aan de blootstelling van het licht waardoor de huidcellen de verschillende stimulaties weerstaan. Lumi8 overwint dit natuurlijk verschijnsel door middel van geprogrammeerde, willekeurige variaties van pulsen en energie-intensiteit bij elke behandeling.

Crystal Cleardermabrasie: De gelaatsbehandeling van de sterren
Bij Schoonheidsinstituut Heidi in Lier kennen we een erg doeltreffende en veilige manier om u een gladde en gave huid te bezorgen of om ervoor te zorgen dat rimpels in bedwang gehouden worden: de Crystal Clearmicrodermabrasie.

Voor wie? Deze schoonheidsbehandeling kan zowel het gezicht als het hele lichaam behandelen en is geschikt voor elke huidskleur en elk huidtype.

Resultaten De techniek wordt zowel toegepast bij personen die hun huid in goede gezondheid willen houden als bij personen die opkomende of reeds aanwezige rimpels willen aanpakken. Ook littekens, striemen, fijne lijntjes, acneletsels … worden uitgevlakt, zodat ze niet langer storend zijn en in het beste geval helemaal vervagen.

Een door de zon aangetaste huid, een verouderde of een oneffen huid met eventueel pigmentvlekjes wordt stevig aangepakt. De behandeling levert onmiddellijk zichtbaar resultaat! crystal-clear-2

Hoe werkt het? De behandeling zorgt voor een peeling van de hoornlaag van de huid. Kristallen die zo hard zijn als diamant worden op de huid geprojecteerd onder hogedruk. De snelheid van de kristallen in combinatie met hun schrapende eigenschap verwijdert op een zachte manier laag voor laag de huidcellen.

De gebruikte kristallen en de dode huidcellen worden weggezogen door het vacuümeffect. De huid wordt zo als het ware op een veilige manier gezandstraald. Hierdoor komt er een zachtere, frissere en jongere huid tevoorschijn. Oppervlakkige onregelmatigheden worden gecorrigeerd en de bloedtoevoer naar het huidoppervlak wordt gestimuleerd. Zelfs al na de eerste behandeling voelt de huid zacht en fris aan.

Behalve een peeling krijgt u ook een lifting van de huid, een verzorgend masker en een nabehandeling. Na de behandeling hebt u geen last van een vuurrood gezicht, zodat u uw alledaagse activiteiten gewoon kan voortzetten. Meestal zijn er minstens 5 sessies nodig voor een goed resultaat. Eén enkele sessie kan ook, als vervanging van een traditionele schoonheidsverzorging, zoals een dieptereiniging en lifting van het gelaat of het hele lichaam.

Crystal Clear maakt gebruik van een uniek gepatenteerd handstuk dat haar onderscheidt van andere microdermabrasie-methoden. Meteen ook de reden waarom Crystal Clear internationaal staat aangeschreven als een topbehandeling en zoveel beroemdheden weet aan te spreken.

Gelaatsbehandeling van de sterren

De Crystal Clearmicrodermabrasie is erg populair in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Wie daar aan Crystal Clear denkt, denkt aan ‘die behandeling van de grote sterren’. Noem er eentje en de kans is groot dat zij zich geregeld naar een van de hippe wellness centers begeeft voor een Crystal Clear behandeling. Zowel Madonna, Victoria Beckham, Dido, Cindy Crawford, Stella Mc Cartney als Gwyneth Paltrow zijn overtuigde klanten van de revolutionaire huidbehandelingen van Crystal Clear. U binnenkort ook?

Resultaatgarantie

Wij zijn erg zeker van ons stuk. Daarom durven wij u volgend voorstel te doen. U maakt een afspraak en laat één helft van uw gelaat behandelen. Als u tevreden bent wordt de behandeling volledig afgewerkt. Als u niet tevreden bent, onderbreken wij de behandeling en hoeft u niet te betalen. Wanneer dit aanbod u bevalt, dan kan u ons bellen op 03 480 26 81.  

Crystal Clearzuurstoftherapie: De gelaatsbehandeling van de sterren
Bij Schoonheidsinstituut Heidi in Lier kennen we de perfecte behandeling voor een totale gezichtsverjonging: de Crystal Clear zuurstoftherapie.

Deze behandeling geeft uw huid een zuurstofkuur. De huid wordt zo niet alleen grondig gereinigd, maar krijgt tevens een deugddoend zuurstofbad, dat bovendien verrijkt is met maar liefst 98 verschillende mineralen en vitamines. Ons schoonheidssalon zorgde bovendien voor de première van deze therapie in ons land.

Voor wie? Deze behandeling is geschikt om een verouderde huid, lijntjes en rimpels, beschadigingen door de zon en uitdroging aan te pakken, zowel bij vrouwen als bij mannen! crystal-clear-1

Hoe werkt het? Na een grondige reiniging en het verwijderen van de opperste (dode) huidlaag kan onmiddellijk met de zuurstofbehandeling gestart worden. Aan het medisch zuurstofapparaat is een pompje gekoppeld dat voor de extra toevoer zorgt van alle revitaliserende elementen, mineralen en vitamines.

Eén kuur om de zes maanden volstaat om de huid in topconditie te houden. Het spreekt natuurlijk voor zich dat u ondertussen uw huid dient te verzorgen en dat u ook op uw leefgewoonten dient te letten.

Elke behandeling neemt anderhalf uur in beslag. Meestal zijn er minstens 5 sessies nodig om een geweldige huidverjonging te bereiken.

Resultaten De resultaten van zo’n zuurstofbehandeling zijn direct zichtbaar na de eerste behandeling en al enkele uren na de behandeling ziet u een verdere verbetering van de huid optreden. De resultaten zijn zonder meer spectaculair te noemen: een verbetering en vitalisering van het huidbeeld, een zichtbare vermindering van rimpels (reeds na de eerste behandeling), een efficiënte aanpak van de acnebacterie, een radicale reiniging, een versterking van de huidcelimmuniteit tegen toxische vrije radicalen, een afbouw van littekens en ouderdomsvlekken en een zichtbare vitalisering van de rokershuid.

De gelaatsbehandeling van de sterren

Wie in de Verenigde Staten of Groot-Brittannië aan Crystal Clear denkt, denkt aan ‘die behandeling van de grote sterren’. Noem er eentje en de kans is groot dat hij of zij zich geregeld naar een van de hippe wellness centers begeeft voor een Crystal Clear behandeling. Zowel Madonna, Victoria Beckham, Dido, Cindy Crawford, Stella Mc Cartney als Gwyneth Paltrow zijn overtuigde klanten van de revolutionaire huidbehandelingen van Crystal Clear. U binnenkort ook?

(Permanente) Make-Up
Trouwt u binnenkort of moet u naar een andere speciale gelegenheid? Of wilt u uzelf gewoon eens lekker verwennen? Schoonheidsinstituut Heidi in Lier laat er u steeds op uw best uitzien dankzij onze uitgebreide collectie make-up.

Bij ons kunt u terecht voor een:

 • Dagmaquillage
 • Avondmaquillage
 • Bruidsmaquillage (+ test vooraf)

Wij werken ook met minerale make-up, ideaal voor allergische of zeer gevoelige huid. Deze producten bevatten geen parabenen, bewaarmiddelen, parfums of andere toevoegingen die uw huid kunnen schaden. permanente-make-up-2

Permanente make-up Met permanente make-up bent u altijd mooi en perfect op elk moment van de dag! Wie komt in aanmerking voor permanent make-up?

 • Iedereen is een potentiële klant!
 • Wilt u er steeds goed uitzien, op ieder uur van de dag?
 • Hebt u moeilijkheden bij het maquilleren door het dragen van bril?
 • Zweet u erg bij het beoefenen van sporten?

Dan is permanente make-up zeker iets voor u!

Uitzonderingen waarbij pigmentatie niet kan plaatsvinden:

 • Bij diabetes
 • Bij zwangerschap of borstvoeding
 • Tijdens het innemen van bepaalde medicatie
 • Tijdens chemotherapie of bestraling

Voor de pigmentatie …

 • Bij koortsblaasjes moet men 3 dagen vooraf Zovirax tabletten innemen.
 • Het aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie kan vaak pijnlijker zijn door overgevoeligheid.
 • Vermijd het gebruik van alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en de verdoving.
 • Dragers van lenzen dienen deze tijdens de behandeling van de ogen uit te nemen. Zorg voor de nodige producten en neem ook uw bril mee.

permanente-make-up-1Nazorg: wat juist na de pigmentatie …

 • Het resultaat is steeds donkerder dan het uiteindelijke eindresultaat, korstjes geven een optisch donkerder beeld.
 • De behandelde zone dient zeker 3 dagen na de pigmentatie droog te blijven.
 • Gedurende 7 dagen geen gebruik van sauna, zonnebank of make-up, ook niet gaan zwemmen.
 • De korstjes niet eigenhandig verwijderen, deze moeten zelf loskomen.

Wat volgt na de pigmentatie … De nabehandeling gebeurt na min. 6 weken en max. 12 weken. Deze bestaat uit het opfrissen van de kleur, het aanbrengen van dikkere lijntjes en eventueel het donkerder bijtinten van de make-up. In de kostprijs van de eerste behandeling is de nabehandeling inbegrepen.

Vervagen

De pigmentkleur zal licht vervagen doordat de huid zich na 28 dagen telkens vernieuwt. De pigmentkleur zal verlichten en licht vervagen door voortdurende blootstelling aan uv-licht. Hoe lichter het gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen.

Wenkbrauwen
Verven van wenkbrauwen/wimpers wenkbrauwen-n-eye-s-brows

Het verven van wimpers kan ideaal zijn voor mensen met lichte wimpers of mensen die niet goed tegen mascara kunnen en zo toch hun wimpers donkerder (niet voller) willen maken. Dit houdt ongeveer 4 tot 6 weken.

Het verven van de wenkbrauwen is ideaal voor mensen met lichte wenkbrauwen of voor mensen die een wenkbrauwpotlood gebruiken. De wenkbrauwen kunnen in verschillende tinten geverfd worden in overleg met de klant en schoonheidsspecialiste.

Net na de behandeling kunnen de wenkbrauwen iets donkerder zijn dan u zou willen. Dit is echter de volgende dag al verminderd waardoor u er daarna ongeveer 4 weken plezier aan zult beleven.

Epileren wenkbrauwen

Uw wenkbrauwen in goede vorm brengen kan veel doen voor uw gezicht. Het kan extra aandacht naar uw ogen brengen en geeft uw gezicht een open uitdrukking.

Mannenverzorging
Bij Schoonheidsinstituut Heidi in Lier maken we ook graag tijd voor onze mannelijke klanten.

Wij bieden daarom een doeltreffende gelaatsverzorging en lichaamsverzorging met aangepaste producten, speciaal voor de man. mannenverzorgingEen mannenhuid heeft andere eigenschappen dan een vrouwenhuid. De mannenhuid is dikker, schilfert meer, heeft grotere poriën en is vaak blootgesteld aan irriterende factoren, zoals scheren, buitenwerk, enz. Ze is tevens vaak vetter (15 % meer sebum) en droogt daardoor minder snel uit.

Door meer vetafscheiding zetten er zich meer onzuiverheden en dode huidcellen af op de huid en kunnen de poriën verstopt raken. Hierdoor heeft een mannenhuid een andere verzorging nodig. 

Ahava-producten spelen daarop in met kwalitatief hoogstaande ingrediënten uit de rijkste bron van mineralen ter wereld. Onze exclusieve mannenlijn bestaat uit Dode Zee-mineralen, verrijkt met ginkgo en ginseng om de huid te zuiveren, voeden en revitaliseren. De huid voelt weer fris, zacht en gezond aan.

Bij ons kunt u onder meer volgende doeltreffende verzorgingsproducten verkrijgen:

Gelaatsverzorging:

 • Beschermende vochtverzorging SPF 15
 • Kalmerende aftershaveverzorging
 • Diepreinigende gel
 • Schuimvrije zijdescheercrème

Lichaamsverzorging:

 • Mineraalrijke shampoo
 • Mineraalhoudende douchegel
 • Handcrème

Mannen kunnen eveneens bij ons terecht voor een aangepaste anti-agingverzorging. Daarnaast camoufleren wij ook vlekken, couperose, vitiligo, wijnvlekken, littekens en andere onvolmaaktheden van de huid, dankzij de make-up van Covermark (waterproof).

Kleur- en Stijlanalyse
Gedaan met de verkeerde aankopen: kiezen wordt eenvoudig dankzij de kleur- en stijlanalyse van Schoonheidsinstituut Heidi in Lier!

De juiste kleur maakt echt het verschil! Wij maken gebruik van kleur- en stijlpasjes van Deynique, die in de jaren 80 als eerste in Europa, en later ook als eerste in België, startte met deze methode.

De stijlpas van Deynique bevat bovendien veel meer dan een reeks kleuren. Er wordt ook in getoond hoe u moet combineren, welke juwelen u het mooist staan, welke accessoires bij u passen, welke make-up u het best kiest, welke kapsels bij u passen, welke stijlen voor u geschikt zijn, welke roklengte u het best staat, welke huidverzorging en -producten u het best gebruikt enz.

kleur-en-stijl-1kleur-en-stijl-2kleur-en-stijl-3 kleur-en-stijl-4

U merkt het: wij zorgen voor een uiterst persoonlijke en complete aanpak!Bij een bezoek aan ons schoonheidssalon worden uw lichaam, uw huid, uw ogen, uw haar en vooral uw persoonlijkheid geanalyseerd.

Er zijn 4 basistypes, volgens de 4 jaargetijden. Alle kleuren worden uitgetest bij uw gelaat, niet met kleine kleurstaaltjes, maar met 130 doeken die een reëel beeld geven van wat die kleur met u doet.

Een analyse duurt zo ongeveer 1 tot 2 uur. Na ons advies weet u perfect wat u moet kopen. U kent de kleuren en stijl die passen bij u en ondertussen bespaart u ook nog heel wat geld aangezien u geen geld meer steekt in verkeerde aankopen.

De kleuren zullen uw persoonlijkheid versterken, waardoor u meer zelfverzekerd door het leven zal gaan!